Gala Excelenței la Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad

      Comments Off on Gala Excelenței la Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad

În seara zilei de 13 decembrie 2022, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a organizat Gala Excelenţei în care au fost premiaţi profesori, cercetători şi studenţi cu merite deosebite în cercetarea ştiinţifică precum și pentru contribuţia adusă la creşterea prestigiului Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad.

În cadrul Galei de Excelenţă au fost evidenţiate meritele deosebite ale Sectorului  Cultural al Arhiepiscopiei Aradului, reprezentat prin Părintele consilier Protos. Dr. Iustin Popovici, care cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a preocupat în mod deosebit, alături de profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea”, de buna desfășurare a evenimentelor culturale organizate în cadrul Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad cu prilejul Bicentenarului Teologiei arădene, pe întreg parcursul anului 2022, lucru apreciat prin cuvinte alese de doamna Rector Dr. Ramona Lile. De asemenea, părintele consilier a mijlocit la încheierea unor bune legături cu Facultățile de Teologie din Atena și Varșovia, s-a implicat, alături de alți colegi profesori, în coordonarea unor volume ale simpozioanelor din acest an și la promovarea tuturor evenimentelor culturale desfășurate în facultate, în media locală, națională și internațională.

Atenţia acordată învăţământului teologic superior de către Arhiepiscopia Aradului şi Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, în vederea bunei derulări a evenimentelor organizate cu prilejul Bicentenarului, reprezintă un prilej de recunoaştere reciprocă şi de conlucrare în întărirea uneia dintre cele mai venerabile instituţii teologice şi de cultură din vestul României: Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.

Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae Tang