Bicentenarul Teologiei arădene aniversat și la Consiliul Național al Rectorilor, organizat de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

      Comments Off on Bicentenarul Teologiei arădene aniversat și la Consiliul Național al Rectorilor, organizat de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Consiliul Național al Rectorilor Universităților din România (CNR) s-a reunit la Arad în zilele de 9-10 decembrie 2022, organizator și gazdă fiind Universitatea „Aurel Vlaicu”.

La acest eveniment au fost prezenți și cei doi ierarhi arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

În debutul manifestării, doamna Rector al Universității arădene, Ramona Lile, împreună cu Părintele Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, au conferit participanților diploma și medalia aniversară dedicată Bicentenarului Teologiei arădene, ca semn de apreciere a contribuției acestora la dezvoltarea învățământului universitar românesc.

Părintele decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja a adresat un cuvânt de salut, evocând câteva aspecte din trecutul celor 200 de ani de învățământ teologic, serbat anul acesta la Arad, precum și realitățile prezente care dau speranțe pentru viitor.

Ședința solemnă a Consiliului Rectorilor Universităților din România a fost încununată prin cuvântul ÎPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a arătat importanța legăturii dintre Biserică și Universitate, felicitându-i pe toți cei prezenți.

 

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu