Părintele Profesor Porphirios (Fadi) Georgi din Liban a susținut o conferință în cadrul Școlii doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Părintele Profesor Porphirios (Fadi) Georgi din Liban a susținut o conferință în cadrul Școlii doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

În ziua de 16 iunie 2022, doctoranzii Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad au avut prilejul să audieze conferința Pr. Prof. Univ. Dr. Porphirios (Fadi) Georgi de la Universitatea din Balamand, Liban.

Acesta a propus tema: Saint Symeon the New Theologian and Saint Gregory Palamas: Continuity in Theology and Spirituality in Orthodox Tradition/ Sfântul Simeon Noul Teolog și Sfântul Grigorie Palama: Continuitatea în Teologie și Spiritualitate în Tradiția Ortodoxă.

În cadrul conferinței Părintele Porphirios a subliniat câteva trăsături comune celor doi mari părinți, ca unii care vorbesc despre experiența îndumnezeirii omului prin distincții de terminologie teologică ce sunt necesare a fi cunoscute și înțelese.
Conferința este disponibilă online, la adresa: https://youtu.be/xcDjvIaz2Fs, fiind accesibilă și ascultătorilor români, deoarece aceasta a beneficiat de traducerea Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Murg.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu