Calendarul evenimentelor Bicentenarului Teologiei arădene (1822-2022)

      Comments Off on Calendarul evenimentelor Bicentenarului Teologiei arădene (1822-2022)

Anul 2022, anul Bicentenarului învăţământului teologic arădean, adică împlinirea a 200 de ani de la înfiinţarea învăţământului teologic arădean în 1822, ilustrat astăzi de Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din cadrul Universităţii ,,Aurel Vlaicu” din Arad, reprezintă un moment de bucurie şi responsabilitate pentru trecut, prezent şi viitor.

În acest sens, pe parcursului anului 2022, Facultatea de Teologie Ortodoxă, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului şi a Preasfinţitului Părinte Dr. Emilian Crişanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, va organiza o suită de evenimente academice, bisericeşti şi culturale ca semn al cinstirii aduse tuturor celor care au slujit învăţământul teologic ortodox arădean pe parcursul celor 200 de ani.

Cele 24 de evenimente organizate în parteneriat cu instituţii bisericeşti, academice şi de cultură din România şi din străinătate, reprezintă omagiul adus înaintaşilor şi un bun prilej pentru o reflecţie asupra semnificaţiilor Teologiei arădene în societatea şi cultura actuală.

Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja – decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad