Examenul de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Examenul de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În zilele de 30 iunie și 1 iulie 2021 s-a desfășurat examenul de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

La această sesiune s-au înscris candidați din promoția curentă și din promoția anterioară. Aceștia au susținut două probe orale, una la disciplina Teologie Dogmatică și o probă de specialitate. Apoi, fiecare candidat și-a prezentat lucrarea de licență, de față fiind și Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

În cuvântul său, de la depunerea jurământului, Părintele decan, Prof. Dr. Cristinel Ioja, a mulțumit atât Înaltpreasfinției Sale pentru prezența la acest eveniment important din viața Facultății de Teologie din Arad, cât și absolvenților pentru întreg efortul depus în desăvârșirea formării lor teologice, fiindu-le astfel deschisă calea spre continuarea cercetării, prin studiile de master. Sfinția sa a subliniat apoi câteva responsabilități ce le revin absolvenților de Teologie: „prin voi, Biserica Ortodoxă își va continua lucrarea misionară, de vestire a adevărului Evangheliei lui Hristos, într-un ev plin de provocări. Astfel că, lumea aceasta așteaptă de la noi, o mărturie vie, prin cuvânt, prin slujirea liturgică, prin activitatea social-filantropică și mai ales printr-o viețuire curată și asumată, în duhul Scripturii și al Părinților. Profesorii acestei venerabile instituții academice, ce va serba anul viitor 200 de ani de la fondare, au semănat în mințile și inimile dumneavoastră valorile perene ale Teologiei Bisericii, iar acestea vă vor călăuzi în drumul vostru viitor, care vi-l dorim a fi unul plin de împliniri, spre slava lui Dumnezeu și cinstea acestei școli”.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei a felicitat cadrele didactice ale facultății arădene și pe absolvenții ei pentru frumoasele rezultatele obținute pe parcursul anilor de studii universitare precum și la acest examen de licență, acestea făcând dovada unei bune instruiri. Ele vor constitui baza de pornire pentru implicarea responsabilă în slujirea Bisericii lui Hristos, fie de la altar, fie de la catedra școlii, prin ora de religie, și nu numai.

Examenul s-a încheiat cu depunerea jurământului, în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

 

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu