Examenul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Examenul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În urma sesiunii de înscriere, în ziua de 26 Iulie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, a avut loc prima sesiune de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” a Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad, de față fiind și Preacuviosul Părinte Dr. Iustin Popovici, consilierul cultural al centrului eparhial.

Conform metodologiei de admitere, candidații au fost evaluați, de comisiile stabilite, la probele de muzică, dicție și la interviul motivațional, fiindu-le testate cunoștințele teologice, pe baza programei stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

La final, Părintele decan Cristinel Ioja a adresat un scurt cuvânt noilor studenți, mulțumind lui Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă. Cuvinte de mulțumire le-au fost adresate și candidaților admiși, pentru încrederea acordată acestei instituții academice și teologice, invitându-i să asume conștiincios o bună relație de conlucrare în cercetarea teologică viitoare, pentru a onora atât istoria bicentenară cât și prezentul activ al venerabilei Facultăți de Teologie arădene.

 

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu