Festivitatea de absolvire a unei noi promoții la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Festivitatea de absolvire a unei noi promoții la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În ziua de 3 iunie 2021, a 27-a promoție a Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad a avut cursul festiv de absolvire a acestei facultăți. Cu acest prilej au fost organizate festivitățile îndătinate deja, în apropierea sfârşitului de an universitar.

În dimineața zilei a fost săvârșită Sfânta Liturghie în Altarul de vară din curtea Facultății, slujind Părintele Conf. Univ. Dr. Farcașiu Lucian, împreună cu 2 părinți ieromonahi, absolvenți ai acestei promoții. Răspunsurile liturgice de la strană au fost date de absolvenții acestui an.

În continuare, în curtea Facultății de Teologie, a avut loc Cursul festiv, la care a participat Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu – Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcopul-Vicar, D-na Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Părinții Profesori ai Facultății și părinții absolvenților. Cursul festiv a debutat prin cuvântul Părintelui Decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, care a salutat prezența oaspeților și a adresat un cuvânt de felicitare și de responsabilizare a absolvenților în asumarea mărturisirii lui Hristos în lumea de astăzi. A urmat susținerea ultimului curs de către Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu, îndrumătorul de an al promoției 2017-2021, curs intitulat Iisus Hristos – Viața și Învierea noastră.  A urmat apoi mesajul emoţionant al Rectorului Universității „Aurel Vlaicu”, adresat absolvenţilor, apoi al Preasfinţitului Părinte Dr. Emilian Crişanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, care le-a adresat mai multe îndemnuri de suflet pentru viitorul formării lor. Festivitatea a continuat prin ceremonia de predare și de primire a cheii, cu discursurile rostite de către șeful de promoție, absolventul Flavius Dărăștean și a reprezentatului anului III, studentul Alexandru Obrad.

Ceremonia s-a încheiat prin cuvântul de binecuvântare și felicitare adresat absolvenților de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu, Întâistătătorul eparhiei arădene, care a evidenţiat tradiţia consacrată a învăţământului teologic arădean, spre pilduitoare urmare de către absolvenţi.

La sfârşitul festivităţii, Părintele Decan a mulțumit conducerii Arhiepiscopiei Aradului şi a Universităţii „Aurel Vlaicu” pentru prezenţa la acest eveniment academic, absolvenţilor, părinţilor şi studenţilor prezenţi la această festivitate, îndemnându-i pe absolvenţi să rămână fideli moştenirii teologice atât de bogate a învăţământului teologic arădean.

Totodată, cu prilejul împlinirii a 85 de ani de viaţă a Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Doamna Rector, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile şi Părintele Decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, i-au adresat cuvânt de felicitare şi i-au dăruit un coş cu flori din partea Universităţii „Aurel Vlaicu” şi a Facultăţii de Teologie Ortodoxă.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu