Inițierea unor proiecte academice între Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad și Facultatea de Teologie Catolică din Viena

În data de 20 decembrie, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad a vizitat Universitatea din Viena, prestigioasă instituție de învăţământ europeană. În cadrul Facultăţii de Teologie Catolică din Viena au fost iniţiate consultări privind derularea unor proiecte academice şi parteneriate între cele două instituţii de învăţământ superior. Astfel, în consultare cu Părintele Ioan Moga, profesor şi doctor abilitat al Facultăţii de Teologie Catolică din Viena, Departamentul Eastern Christian Studies–Orthodox Theology s-a hotărât ca începând cu anul 2020 să fie derulate, printr-un parteneriat academic, proiecte de cercetare, conferinţe, simpozioane şi editări de volume pe teme teologice. De asemenea, au fost discutate şi oportunităţile pe care, la nivel european, le oferă mobilităţile Erasmus celor două instituţii atât pentru profesori cât şi pentru studenţi.

Un parteneriat academic între Facultatea de Teologie Catolică din Viena,  Departamentul Eastern Christian Studies–Orthodox Theology şi Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad se înscrie în exigenţele actuale ale învăţământului teologic superior şi în afirmarea, în context european, a unei tradiţii teologice a dialogului.

Protos. Lect. Univ. Dr. Iustin Popovici