Revederea promoției 2009 a Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad

      Comments Off on Revederea promoției 2009 a Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad

În ziua de 27 octombrie 2019, absolvenții promoției 2009 a programului de studii Teologie Ortodoxă Pastorală a Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad au aniversat în chip festiv, împreună cu dascălii lor, un deceniu de la absolvire.

Revederea a debutat cu oficierea slujbei de mulțumire, precum și a parastasului pentru Părintele profesor Teodor Baba. La finalul slujbei, Părintele Arhidiacon Bartolomeu (Viorel) Trofin, a rostit un scurt cuvânt de mulțumire adresat profesorilor, care au format această generație de teologi. Din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent Părintele inspector eparhial Arhid. Dr. Tiberiu Ardelean, care a transmis cuvântul de binecuvântare și felicitare pentru acești absolvenți din partea Chiriarhului.

La momentul cuvenit, profesorii și absolvenții s-au reunit în Aula facultății arădene pentru derularea cursului festiv. Acesta a fost susținut de Părintele profesor Dr. Ioan Tulcan. În deschidere, a fost transmis salutul părintelui decan, preotul profesor Cristinel Ioja care se află în aceste zile într-o delegație a Universității, peste hotare. Conferențiarul a susținut o disertație în care a trasat câteva coordonate referitoare la misiunea preotului în contextul anului omagial dedicat satului românesc.

Părintele Nicandru Cuțaru, care a fost odinioară duhovnicul studenților, a dat citire catalogului, fiecare absolvent prezentând câteva repere despre parcursul profesional și familial, în deceniul scurs de la absolvirea studiilor universitare.

Bucuria revederii a adus profesorilor mulțumirea că semințele învățăturilor sădite în mințile și sufletele studenților au rodit frumos în viața lor de familie, în parohiile unde activează și la catedrele de școală unde predau religia.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu