Doi ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui profesor dr. Teodor Baba

      Comments Off on Doi ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui profesor dr. Teodor Baba

Debutul lunii martie a anului 2017 a adus comunității teologice academice arădene vestea trecerii la cele veșnice, într-un chip fulgerător și neașteptat, a celui care a fost dascăl al acestei școli până în 2014, Părintele profesor dr. Teodor Baba.

Cu prilejul împinirii sorocului de pomenire, cadrele didactice și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, în frunte cu Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, au săvârșit slujba parastasului în ziua de 4 martie 2019, din soborul slujitor făcând parte decanul Facultăţii, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Pr. Conf. Univ. Dr. Caius Cuţaru, Directorul de departament și Arhid. Asist. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean.

În cuvântul său, ÎPS Arhiepiscop Timotei a arătat că: „toți cei care au onorat Teologia, au rămas în amintirea noastră pioasă pentru devotamentul și slujirea lor în această misiune. Astfel, la doi ani de la trecerea la cele veșnice a celui care a fost un părinte duhovnicesc și vrednic profesor de teologie, preotul profesor Teodor Baba, suntem prezenți astăzi, la invitația familiei sale, în paraclisul Facultății de Teoligie din Arad, pentru oficierea slujbei de parastas. Vrednicia sa a fost vădită atât în lucrarea pastorală, în cea didactică dar și în cea familială, îndrumându-și fiii spre slujirea altarului.

Apropierea noastră față de Preacucernicia sa a început încă din tinerețile sale, pornind de la oficiul de paraclisier și cântăreț la catedrala mitropolitană din Timișoara, apoi cu activitatea didactică și administrativă de la Caransebeș, încununate toate prin contribuția sa la edificarea Teologiei arădene, urmând aici treptele academice până la cea de conferențiar. Astfel, memoria sa, prin chipul de părinte blând și apropiat față de studenți a rămas neștearsă în conștiințele celor care l-au cunoscut, invitându-ne să-i urmăm exemplul”.

Veşnică să-i fie pomenirea !

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu