Prezența corului mixt al Facultății de Teologie din Arad la Festivalul de colinde de la Vârșeț (Serbia)

      Comments Off on Prezența corului mixt al Facultății de Teologie din Arad la Festivalul de colinde de la Vârșeț (Serbia)

Fundația „Protopop Traian Oprea din Vârșeț (Serbia) a organizat, în ziua de sâmbătă 15 decembrie 2018, a doua ediție a Festivalului intitulat: „Colindele neamului românesc”, reunind mai multe formații și grupuri corale ale românilor din Serbia și din România.

La invitația organizatorilor, la această ediție a fost prezent și corul mixt ”Sfântul Maxim Mărturisitorul” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, condus de dl. Conf. Univ. Dr. Mircea Buta, și însoțit de Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu.

În deschiderea reprezentației coralei arădene, Părintele Filip Albu a adresat audienței un cuvânt de salut din partea conducerii Facultății și a Universității, apreciind bunele colaborări avute de aceste două instituții academice arădene cu românii din Banatul sârbesc, fiind transmise, organizatorilor și participanților, urările îndătinate pentru Praznicele care se apropie și pentru noul an.

În repertoriul prezentat de corul mixt s-au regăsit colindele: Colindăm sub cer; Sfânt locaș; Din an în an; Troparul Nașterii Domnului și La mulți ani, fiind răsplătiți cu multe aplauze din partea auditoriului.

Conf. Univ. Dr. Mircea Buta