Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad prezentă la marele eveniment al târnosirii Catedralei naționale

      Comments Off on Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad prezentă la marele eveniment al târnosirii Catedralei naționale

Unicul și extraordinarul eveniment al târnosirii Catedralei Naționale a cuprins prin anvergura sa, națională și bisericească, întreaga țară și o bună parte din lumea ortodoxă. La acest eveniment istoric a luat parte și Arhiepiscopia Aradului, prin întâi stătătorul ei, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Dr. Timotei care a făcut parte din soborul arhiereilor slujitori, alături de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și de delegația Patriarhiei Ecumenice, în frunte cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic. Tot din acest sobor a făcut parte și Preasfinția Sa Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Ca reprezentat al preoțimii arădene și al școlilor teologice din Arhiepiscopia Aradului, din soborul slujitorilor a făcut parte Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie din Arad.

Cei doi ierarhi arădeni au fost însoțiți de către Arhid. Mircea Proteasa, Consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului și de către Arhid. Asist. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

Protos. Lect. Univ. Dr. Iustin Popovici