Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a fost premiat de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

      Comments Off on Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a fost premiat de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Conferențiarii și moderatorii Congresului Național de Teologie intitulat „Unitate Eclesială și Unitate Națională” au primit miercuri diploma omagială și medalia comemorativă a anului 2018. Între participanți, din partea Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, a fost premiat Părintele Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, decanul facultății.

Anul 2018 a fost proclamat drept An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

Distincțiile au fost oferite în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care a apreciat activitatea desfășurată în cadrul congresului pe tema unității eclesiale și naționale despre care a spus că este „o temă foarte frumoasă, actuală”.

Părintele Patriarh a menționat faptul că textele comunicărilor din cadrul întrunirii va fi publicat într-un volum în perioada următoare.

Comuniune, conlucrare și coresponsabilitate

În acest context, Preafericirea Sa a evidențiat importanța comuniunii, a conlucrării și coresponsabilității:

„Nu doar întâlnirea între invitați deosebiți este marcată aici, ci întâlnirea și conlucrarea între oameni ai Bisericii care sunt nu numai clerici, ci și profesori de teologie, cercetători, specialiști în diferite domenii ale vieții sociale”.

„Important este faptul că această întâlnire creează și comuniune, conlucrare și coresponsabilitate”, a subliniat Patriarhul Daniel.

Congresul de la Patriarhie a reunit în perioada 20-24 mai la București reprezentați ai insti­tuțiilor de stat, academicieni, ierarhi, preoți, profesori și spe­cialiști din țară și din dias­pora.

Congresul Național de Teologie a fost organizat în contextul Anului Centenar 2018, declarat în Patriarhia Română drept An omagial al uni­tății de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

http://basilica.ro/participantii-la-congresul-national-de-teologie-au-fost-premiati-de-preafericitul-parinte-patriarh-daniel/