Concert al Corului mixt „Sf. Maxim Mărturisitorul” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” la Timișoara

      Comments Off on Concert al Corului mixt „Sf. Maxim Mărturisitorul” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” la Timișoara

Duminică, 17 decembrie 2017, corul mixt „Sf. Maxim Mărturisitorul” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a susţinut un minunat Concert de colinde în Timişoara la Catedrala Veche din Iosefin. Părintele vicar eparhial Ionel Popescu, împreună cu sutele de credincioşi care au fost de faţă, au ascultat colindele: Trei crai de la răsărit şi Slobozâ-ne gazdă-n casă de Ioan Popa-Orăştie, Vin colindătorii – prelucrare Micea Buta, Tu eşti lumina cea sfântă – din repertoriul mânăstirii Diaconeşti, Sfânt locaş de pr. Ioan Şerb, Colindăm, colindăm armonizare de Ciprian Cucu şi Fraţi români – armonizare de M. Buta. Minunata seară s-a încheiat cu o bogată agapă oferită coriştilor arădeni din partea gazdelor. Acţiunea cultural-misionară a studenţilor din Arad a fost menţionată şi în emisiunile ştirilor din cadrul postului de televiziune „Trinitas” în data de 18 decembrie 2017.

De asemenea, marţi, 19 decembrie 2017, în sala mare a Tribunalului din Arad, această formaţie corală mixtă a susţinut un Concert de colinde prezentat de Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad. Distinşii magistraţi ai instituţiei sus-amintite s-au bucurat de următoarele colinde: La Vifleem colo-n jos de Nicolae Lungu, Doamne, a Tale cuvinte de Ghe. Şoima, O, ce veste minunată de D. Kiriac, Trei păstori de Vicenţiu Fântână, Moş Crăciun de Radu Zamfirescu, etc. În încheiere, d-na Silvia Nădăban, preşedintele Tribunalului Arad a mulţumit pentru minunatele clipe trăite împreună şi la final, seara s-a încheiat cu o agapă.

Conf. Univ. Dr. Mircea Buta