Vizita elevilor clasei a VII-a A de la Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad

      Comments Off on Vizita elevilor clasei a VII-a A de la Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad a fost luni, 30 octombrie, gazdă pentru elevii clasei a VII-a A de la Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” din Arad, care au vizitat această veche instituție de cultură teologică în cadrul „Săptămânii altfel”, însoțiți de dascălul lor de Religie, Prof. Flavius Lazăr, în cadrul parteneriatului încheiat între Universitatea „Aurel Vlaicu”, în cadrul căreia funcționează Facultatea de Teologie Ortodoxă și Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal”.

La sosirea în instituție, elevii au fost întâmpinați de părinții profesori ai Facultății, fiind conduși în Sala Festivă, unde Părintele Decan al Facultății, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja le-a adresat câteva cuvinte de bun-venit. În aceeași aulă, Părintele Lect. Dr. Nicolae Tang le-a făcut o scurtă prezentare a istoricului acestei instituții de învățământ teologic, de la începuturile ei, până în prezent, referindu-se și la legăturile strânse pe care Institutul Teologic le-a avut cu Preparandia arădeană. A urmat mai apoi prezentarea galeriei de fotografii din Sala festivă cu foștii dascăli ai acestei instituții, de la întemeierea ei, până în prezent.

Elevii Colegiului Pedagogic au vizitat mai apoi sub îndrumarea părintelui Conf. Dr. Lucian Farcașiu celelalte săli ale Facultății: sala de miniconferințe, sala de lectură, sala Duhovnicului, precum și Biblioteca, aflată la mansarda clădirii, primind lămuririle necesare și fiindu-le prezentate colecțiile de reviste bisericești din țară și străinătate din incinta bibliotecii, colecțiile de publicații ale Facultății, cărțile de patrimoniu, precum și întreg cuprinsul bibliotecii, într-o prezentare generoasă.

La plecarea din Facultate, elevii Preparandiei arădene au vizitat și Paraclisul din lemn precum și întregul ansamblu din curtea instituției, punând întrebări și primind răspunsuri pertinente la toate căutările lor de natură religioasă. Elevii au primit și o carte de învățături ortodoxe, scrisă pe înțelesul lor.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu