Misiunea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Petriș, protopopiatul Lipova

      Comments Off on Misiunea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Petriș, protopopiatul Lipova

Duminică, 15 octombrie 2017, în duminica a 21-a după Rusalii, un grup de studenți și absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxe din Arad, însoțiți de părintele conf. univ. dr. Lucian Farcașiu și arhid. asist. univ. drd. Tiberiu Ardelean, au participat la binecuvântarea lucrărilor de înnoire a Bisericii Ortodoxe din parohia Petriș, protopopiatul Lipova, alături de Întâistătătorul eparhiei arădene, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, la invitația părintelui paroh Ștefan Liviu Dimitriu.

Grupul coral format din studenți și absolvenți teologi au dat răspunsurile liturgice atât la slujba binecuvântării lucrărilor de înnoire a sfântului locaș, cât și la slujba Dumnezeieștii Liturghii, bucurându-i pe credincioșii adunați în număr mare la această bucurie a parohiei lor. Părinții profesori amintiți s-au alăturat soborului de preoți slujitori.

La sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a apreciat cântarea frumoasă de la strană a tinerilor teologi, mulțumindu-le pentru osteneala pe care au depus-o pentru a veni de la Arad în această parohie.

Misiunea aceasta se înscrie în cadrul acțiunilor pe care Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad le organizează în parohiile eparhiei arădene, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu