ÎPS Arhiepiscop Timotei la ședința de bilanț a Consiliului Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on ÎPS Arhiepiscop Timotei la ședința de bilanț a Consiliului Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

Apropierea sărbătorilor de încheierea anului civil prilejuiește momente de evaluare a ceea ce s-a desfășurat în acest răstimp de vreme. O astfel de împrejurare a constituit motivul întrunirii Consiliului Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, la care a participat Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, alături de cadrele didactice ale acestei instituții academice.

ÎPS Timotei a adresat aici un cuvânt prin care a evidențiat rolul Facultății în păstrarea unității și fidelității față de valorile tradiționale ale Bisericii, având în vedere faptul că instituția academică îi pregătește pe viitori slujitori ai altarelor.

Primul punct pe ordinea de zi a adus o informare din partea decanului, PC Pr. Prof. Dr. Cristinel Ioja evidențiind și apreciind pozitiv: participarea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad la Gala premierii personalităților și a cercetării din cadrul Universității „Aurel Vlaciu” din Arad; vizibilitatea Facultății în presa laică și bisericească, prin grija ÎPS Arhiepiscop Timotei, în cadrul emisiunii „Universul Credinţei” de la televiziunea națională; evenimentul tradițional legat de concertul de colinde, adresându-se mulțumiri corurilor și dirijorilor pentru prestația de excepție; stabilirea și aprobarea participării cadrelor universitare la sesiunea de examene; un alt aspect important a evidențiat finalizarea bibliotecii, prin aportul direct al Arhiepiscopiei Aradului, fiind implicat PC Pr. Mihai Blaj, consilier economic, cu concursul direct al Universității care va dota acest loc cu calculatoare conectate la biblioteci online; în problema cercetării științifice a fost apreciată contribuția cadrelor didactice în editarea volumelor care vor fi scoase curând de la tipar: primul număr al revistei Studia Doctoralia, Anuarul, revista Teologia, albumul și volumul aniversar. În cadrul acestei întâlniri au fost aprobată și noua siglă a Facultății.

prof-azi1

prof-azi2

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu