Examenul de disertație la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, promoția 2016

Absolvenții programului de studii teologice masterale: Pastorație și viață liturgică din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și-au susținut examenul de disertație, în ziua de 8 iulie 2016. Astfel, la acest examen s-au înscris 23 de candidați, dintre care 2 din promoția anterioară, examinarea constând din prezentarea lucrărilor pregătite sub coordonarea părinților profesori.

La final, în prezența ÎPS Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu și a Comisiei, candidații au depus jurământul în capela Facultății. După citirea catalogului și a frumoaselor rezultate obținute, părintele Decan, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja i-a felicita pe absolvenți, arătând că ”la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad se înregistrează în cele două săptămâni scurse până acum trei evenimente majore, amprentate cu o bucurie care ține de solemnitatea actului academic: examenul de licență, o susținere de teză de doctorat, iar acum examenul de disertație, ceea ce arată faptul că la această instituție, cu o veche tradiție în domeniu teologic, se întregesc studiile universitare, în cele trei forme stabilite de lege”. Prilejul oferit de oficierea slujbei speciale, săvârșite cu ocazia depunerii jurământului, „ne ajută să înțelegem faptul că actul rugăciunii către Hristos Domnul ghidează întreg demersul nostru de viață și de cunoaștere, prin care El intervine și susține acțiunile noastre, puse în slujba lui Dumnezeu, a Bisericii, a lumii, spre împlinirea noastră mântuitoare. La final, vă îndemn să rămâneți în fidelitate față de Biserica noastră, cât și față de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop dr. Timotei, cel care cu atâta dragoste de părinte ne păstorește pe toți și prin rugăciunile căruia fiecare dintre noi rămânem în spiritul tradiției noastre apostolice”.

La invitația părintelui decan, ÎPS Arhiepiscop Timotei a salutat această generație de absolvenți de master, subliniind importanța actului depunerii jurământului „ca unul care vine să întărească ceea ce s-a învățat pe parcursul celor doi ani de studii post-universitare și care să proiecteze un alt fel de parcurs al existenței noastre, în care să împlinim ceea ce am primit prin învățătură, ca să devenim mădulare vii ale Trupului Tainic al lui Hristos-Biserica. Acum, la acest ceas de încheiere, vă felicităm atât pe dumneavoastră cât și pe profesorii acestei școli, pentru efortul depus în osteneala academică, cât și pentru atașamentul față de Biserica pe care cu toții o slujim”.

IMG_0575 IMG_0579 IMG_0599

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu

Leave a Reply

Your email address will not be published.