Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad a organizat a XV-a întâlnire a profesorilor de omiletică și catehetică din Patriarhia Română

      Comments Off on Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad a organizat a XV-a întâlnire a profesorilor de omiletică și catehetică din Patriarhia Română

În data de 16 decembrie 2020 a avut loc cea de-a XV-a întâlnire a profesorilor de omiletică și catehetică care activează în cadrul Facultăților de Teologie Ortodoxă din cuprinsul Patriarhiei Române, în organizarea Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Datorită contextului actual al pandemiei, această manifestare s-a desfășurat în mediul online, purtând genericul: Provocări și strategii pastorale, omiletice și catehetice în vremea pandemiei. Perspective omiletice și catehetice în pastorația familiei și copiilor, în contextul secolului XXI.

În deschiderea manifestării, Preasfințitul Părinte Episcop Emilian Crișanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Aradului a transmis mesajul de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. În mesajul său, Preasfinția Sa a evocat rolul important al cuvântului predicatorial în vremurile problematice pe care le parcurgem, felicitându-i pe organizatori și pe participanți pentru implicare.

În continuare, Părintele profesor Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie din Arad, a salutat participanții, exprimându-și bucuria de a fi gazda acestui eveniment academic.

Părintele profesor Vasile Gordon a mulțumit ierarhilor pentru binecuvântare, precum și organizatorilor pentru prilejul oferit comunității profesorilor de omiletică și catehetică din Patriarhia Română de a se reuni, chiar și în format online. Tradiția acestor întruniri a debutat în anul 2005, la Alba-Iulia, la inițiativa părinților profesori Jan Nicolae și Constantin Necula, continuând în toate centrele universitare, în ordine alfabetică.

Conform programului, părinții profesori de specialitate de la Facultățile de Teologie din: București, Sibiu, Cluj, Iași, Craiova, Oradea, Târgoviște, Timișoara, Alba-Iulia, Constanța, Craiova și Arad, și-au prezentat referatele, animate de dezbateri interesante, toate aceste studii urmând a fi cuprinse într-un volum, ce va fi tipărit în perioada următoare.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu