Misiune a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Pâncota din Protopopiatul Lipova

      Comments Off on Misiune a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Pâncota din Protopopiatul Lipova

Miercuri, 27 martie 2019, Părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad a slujit Paraclisul Maicii Domnului în parohia Pâncota, din cadrul Protopopiatului Lipova, la invitația părintelui paroh dr. Flavius Ardelean.

Părintele profesor Lucian Farcașiu a fost însoțit de un grup de studenți teologi care au dat răspunsurile la strană, iar la sfârșitul slujbei au cântat câteva pricesne adecvate acestei perioade liturgice.

La sfârșitul slujbei Paraclisului Maicii Domnului, Părintele Lucian Farcașiu a rostit o meditație duhovnicească în care s-a referit la iertarea semenilor ca măsură a dragostei creștine, subliniind necesitatea pentru creștini de a se angaja în această lucrare a iertării semenilor lor, chiar și a dușmanilor.

La sfârșitul meditației, Părintele Flavius Ardelean i-a mulțumit Părintelui Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu pentru slujire, pentru meditația duhovnicească și gândurile frumoase transmise creștinilor din Pâncota la acest început de post.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu