Diploma și Crucea Centenară pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad

      Comments Off on Diploma și Crucea Centenară pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad

În cadrul Manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918, Consiliul Județean Arad și Primăria Municipiului Arad au organizat un moment festiv de apreciere a contribuției pe care Universitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea  de Vest „Vasile Goldiș” le-au avut la dezvoltarea cetății Aradului.

Astfel, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolae, Aula Regele Ferdinand a Primăriei arădene a fost gazda decernării distincțiilor conferite de către Comisia Centenar, instituită în acest sens, pentru conducerile celor două instituții academice precum și facultăților care le compun.

În mesajele adresate aici de oficiali, dl. Iustin Cionca, Președintele Consiliului Județean Arad și dl. Dr. Gheorghe Falcă, Primarul Municipiului Arad, s-a evocat aportul deosebit pe care cadrele didactice și studenții acestor universități le-au adus pentru progresul arădean, momentul Centenar fiind bunul prilej de a arăta recunoașterea urbei.

Cu acest prilej, Părintele Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a primit ca distincție pentru instituția pe care o conduce, diploma și crucea Centenară, ca semn de cinstire, atât pentru ceea ce a însemnat această școală teologică în trecutul istoric al Aradului, dar și pentru prezentul în care, profesorii și studenții teologi de aici sunt implicați în activități creatoare și generatoare de cercetare și cunoaștere teologică.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu