Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

Ca în fiecare an, ziua de 1 octombrie reprezintă deschiderea noului an în învățământul universitar din România. Cu acest prilej și Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și-a deschis porțile pentru studenții ei.

Așadar, luni, 1 octombrie anul curent, în prezența Înaltpreasfințitului Timotei, cadrele didactice și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad au participat la Sfânta Liturghie oficiată în capela facultății. La finalul acestei slujbe au fost transmise mesajele de binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cât și apelul făcut de Adunare Națională Bisericească pentru participarea la referendumul din zilele de 6 și 7 octombrie.

Părintele decan, preot profesor Cristinel Ioja, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și pentru susținerea permanentă și concretă a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad. În același timp, părintele decan a subliniat importanța cinstirii Acoperământul Maicii Domnului întrucât, prin mijlocirea ei, suntem păziți, ocrotiți și luminați de Fiul ei, Domnul nostru Iisus Hristos. Tot acum, preacucernicia sa a mulțumit și colegilor de la Seminarul Teologic, care s-au alăturat acestei sărbători, prin aceasta promovându-se unitatea dintre cele două școli teologice arădene, ca fundament al unei mărturii comune în anul dedicat unității naționale.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a invocat harul lui Dumnezeu pentru profesorii, studenții și elevii școlilor teologie arădene întru desăvârșirea cunoștințelor teologice, pentru a da mărturie despre valorile în care au crezut înaintașii noștri și pe care suntem chemaţi să le promovăm și noi, pentru păstrarea unității de credință și de neam. Părintele Arhiepiscop a invitat pe toți să urmeze apelul Bisericii pentru promovare valorilor familiei în cadrul referendumului ce va avea loc.

După încheierea slujbei din paraclis, părintele decan, împreună cu părinții profesori au avut o întâlnire informală cu studenții, în aula facultății.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu