Examenul de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Examenul de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

Pentru fiecare absolvent, finalizarea studiilor universitare, din ciclul I, se încununează cu susținerea examenului de licență. Acest moment reprezintă o dublă bucurie, atât pentru cei care absolvă, cât și pentru instituția academică. Din perspectiva studentului, acest examen certifică, în fața propriei conștiințe cât și a societății, că și-a impropriat toate acele cunoștințe necesare în domeniul calificării sale. Din perspectiva Facultății, încă o promoție de absolvenți, adică încă o serie de specialiști pregătiți pentru piața muncii. Tradus în domeniul nostru teologic, acest moment aduce cu sine întărirea acțiunii misionar-pastorale a Bisericii, printr-o nouă generație de teologi.

Aceste sentimente le-au trăit absolvenții și cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în zilele de 11 și 12 iulie 2018, când promoția 2018 și-a susținut examenul de licență.

La această sesiune s-au înscris absolvenți din promoția curentă și din promoția anterioară. Aceștia au susținut, conform Metodologiei de examen, două probe orale, una la disciplina Teologie Dogmatică și o probă de specialitate. Acestora le-a urmat susținerea lucrării de licență în fața Comisiei, precum și depunerea jurământului în Capela Facultății de Teologie, de față fiind Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

În cuvântul său, Părintele decan Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezența la acest eveniment important și special, evidențiind faptul că „absolvenții de față poartă pe umeri o mare cinste, dată de faptul că fac parte din generația Centenarului Marii Uniri. Prin aceasta, se deschid perspective interesante care pun în valoare faptul că absolvenții de teologie sunt chemați să fie misionari ai unității de credință și de neam, pentru noi cei care trăim acum într-o epocă a marilor provocări polarizante, autarhice. În acest sens, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad încearcă și reușește să imprime studenților și absolvenților acest duh.” Totodată, sfinția sa a mulțumit colegilor profesori pentru întreaga osteneală depusă în devenirea științifică și spirituală a acestor absolvenți, invitându-i pe noii licențiați să-și desăvârșească studiile, la cursurile de masterat oferite de Facultatea arădeană.

Înaltpreasfinția Sa a felicitat Facultatea și pe absolvenții ei pentru frumoasele rezultate obținute la acest examen de licență, exprimându-și nădejdea că Biserica se va putea folosi, pe viitor, de întreaga lor capacitate de muncă, pentru promovarea valorilor credinței, încredințându-i, prin binecuvântarea arhierească, împărtășirii harului lui Dumnezeu, Cel de la care vine toată darea cea bună și tot darul cel desăvârșit.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu