Lucrările simpozionului ISREIE la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În zilele de 17-19 mai 2018 cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad au participat la simpozionul internațional Cercetare și Educație în Era Inovării, care se află la cea de-a 7-a ediție. La ediția din acest an participă reprezentanți din 44 de universități din 20 de țări.

În cadrul acestei manifestări științifice sunt prezentate referate de specialitate, reunite sub genericul: Teologia Ortodoxă Română în slujba unității Bisericii și a națiunii.

În cuvântul de deschidere, Părintele decan Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja a evocat implicarea Facultății de Teologie din Arad în activitățile inițiate sub egida Universității. Totodată, prin aceste activități, „Facultatea arădeană promovează valorificarea cercetării științifice în slujirea Bisericii. Ne bucurăm pentru faptul că temele referatelor colegilor evidențiază aspecte interesante legate de contribuția adusă de teologia ortodoxă românească în slujba unității de credință și de neam”, a precizat Părintele decan.

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu