Prezență a Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad la slujbele de pomenire și înmormântare a Părintelui Prof. Dr. Nicolae D. Necula

      Comments Off on Prezență a Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad la slujbele de pomenire și înmormântare a Părintelui Prof. Dr. Nicolae D. Necula

Părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a participat în zilele de 6 și 7 septembrie la slujbele de pomenire și la înmormântarea Părintelui Prof. Univ. Dr. Nicolae D. Necula, în calitate de ucenic apropiat și fost doctorand al părintelui profesor. Astfel, Sfinția Sa a participat la săvârșirea panihidei de aducere în Biserica Icoanei din București a trupului neînsuflețit al Părintelui Necula, miercuri, 6 septembrie, luând parte apoi la rânduiala de citire a Psaltirii pe întreg parcursul după-amiezii. Seara, părintele Lucian Farcașiu s-a alăturat soborului de ierarhi și preoți care au săvârșit slujba de priveghere pentru odihna sufletului Părintelui Profesor Nicolae Necula, transmițând cu acest prilej doamnei preotese Gabriela Necula și celor doi copii ai părintelui, Cristian și Maria Laura, mesajul de condoleanțe din partea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului și a Preasfințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a conducerii Universității „Aurel Vlaicu”, a Părintelui Decan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja și a întregului corp profesoral de la această Facultate, încredințându-i pe membrii familiei de faptul că îl vom pomeni neîncetat în sfintele rugăciuni pe Părintele Profesor Nicolae.

A doua zi dimineața, părintele Lucian Farcașiu a făcut parte din soborul de preoți care a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Biserica Icoanei din Capitală întru pomenirea Părintelui Profesor, iar la ora prânzului din soborul de ierarhi și preoți care au săvârșit slujba înmormântării, în Biserica „Sfânta Ecaterina”, Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Cu acest prilej, a transmis aceleași mesaje de condoleanțe părintelui Decan al Facultății, Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu și întregului corp profesoral pentru această grea pierdere.

Părintele Lucian Farcașiu a însoțit convoiul funebru și la cimitirul Belu din Capitală, unde trupul neînsuflețit al Părintelui Profesor Nicolae D. Necula a fost depus în cripta familiei dânsului, în acordurile ecteniilor și rugăciunilor de pomenire rostite pentru sufletul dânsului.

Rămânem în continuare cu sufletele întristate pentru această grea pierdere pentru teologia românească, dar și cu mare nădejde pentru sufletul blând și bun al Părintelui Profesor Nicolae D. Necula, rugându-ne neîncetat pentru odihna sufletului Sfinției Sale. Suntem recunoscători Părintelui Profesor Necula pentru întreaga considerație arătată totdeauna corpului profesoral al Facultății noastre și pentru faptul că a răspuns întotdeauna invitațiilor adresate de a participa la colocviile, Simpozioanele și manifestările festive ale Facultății noastre de Teologie.

Veșnică să-i fie pomenirea!

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu