Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad în misiune la hramul Bisericii din parohia Șilindia

      Comments Off on Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad în misiune la hramul Bisericii din parohia Șilindia

Un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, însoțiți de părintele conf. univ. dr. Lucian Farcașiu au participat miercuri seara, în ajunul sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel la slujba de hram a parohiei ortodoxe din Șilindia, Protopopiatul Ineu, la invitația părintelui paroh Gabriel Streulea, un fost student și masterand merituos al Facultății noastre de Teologie.

A fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie, înconjurarea Bisericii cu prapori și icoana Sfinților Apostoli și în continuare slujba Utreniei.

Răspunsurile la strană au fost date de grupul de studenți ai Facultății, aceștia bucurându-i pe preoții slujitori și pe credincioșii parohiei prin frumusețea cântărilor interpretate.

La sfârșitul slujbei, părintele conf. univ. dr. Lucian Farcașiu a rostit un cuvânt de învățătură în care s-a referit la personalitățile atât de complexe acelor celor doi Sfinți Apostoli sărbătoriți, subliniind faptul că Biserica Ortodoxă este Biserica ce stă pe temelia propovăduirii apostolice a cuvântului lui Dumnezeu, fapt care ar trebui să îi responsabilizeze și pe credincioșii parohiei ortodoxe din Șilindia, care îi au pe cei doi Apostoli ai Mântuitorului ca ocrotitori și povățuitori pentru viața lor duhovnicească.

La sfârșitul slujbei, părintele paroh Gabriel Streulea le-a mulțumit celor prezenți pentru participarea la slujba de hram, deopotrivă părintelui conf. univ. dr. Lucian Farcașiu și studenților Facultății de Teologie pentru frumusețea slujirii și a cântării.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu