Misiunea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Toc

      Comments Off on Misiunea Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în parohia Toc

Duminică, 25 iunie 2017, în duminica a treia după Rusalii, un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxe din Arad, însoțiți de părintele conf. univ. dr. Lucian Farcașiu și arhid. asist. univ. drd. Tiberiu Ardelean, delegați ai părintelui Decan, pr. prof. univ. dr. Cristinel Ioja, au participat la târnosirea Bisericii Ortodoxe din Toc alături de Întâistătătorul Eparhiei arădene, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, la invitația părintelui paroh Romulus Francescu.

Studenții teologi au dat răspunsurile liturgice atât la slujba târnosirii bisericii cât și la Dumnezeiasca Liturghie care a urmat slujbei de sfințire, bucurându-i pe credincioșii adunați în număr mare la această sărbătoare a satului, atât din localitate cât și din împrejurimi, iar părinții profesori amintiți s-au alăturat soborului de preoți slujitori.

La sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a apreciat cântarea frumoasă de la strană a tinerilor studenți, mulțumindu-le pentru osteneala pe care au depus-o pentru a veni de la Arad în această parohie, aflată la extremitatea județului.

Aceleași cuvinte de apreciere au fost adresate și de către părintele paroh Romulus Francescu, care a mulțumit părinților profesori care au onorat invitația de a fi prezenți la slujba de sfințire, dar și tinerilor studenți teologi pentru cântarea lor dumnezeiască, cu care au încântat inimile celor prezenți la această sărbătoare a parohiei Toc.

Misiunea aceasta se înscrie în cadrul multiplelor misiuni pe care Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad le organizează în parohiile eparhiei arădene, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu