Premiul I și II pentru doctoranzii Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, participanți la Simpozionul de teologie, organizat la Mănăstirea Caraiman, în zilele de 25-28 mai 2017

      Comments Off on Premiul I și II pentru doctoranzii Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, participanți la Simpozionul de teologie, organizat la Mănăstirea Caraiman, în zilele de 25-28 mai 2017

Școala doctorală din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, condusă de către Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus, a înregistrat zilele trecute o mare împlinire, în sensul în care doi dintre doctoranzii acestei școli au obținut Premiul I și II la Simpozionul de teologie cu tema Personalitatea Patriarhului Justinian și apărătorii ortodoxiei în timpul comunismului, organizat la Mănăstirea Caraiman, în zilele de 25-28 mai 2017. Este vorba despre doctorandul Răzvan Perșa, care a prezentat referatul cu tema Excluderea din mănăstire a Părintelui Arsenie Boca. O abordare juridică și canonică și despre doctorandul Traian Nojea, care a prezentat referatul intitulat Restitutio pro memoria – personalitatea episcopului Nicolae Popoviciu al Oradiei (1936 – 1950), în lumina unor documente inedite.

La sfârșitul lucrărilor simpozionului a avut loc festivitatea de premiere, juriul acordând primele două premii doctoranzilor arădeni, pentru prestanța lor științifică și valoarea lucrărilor prezentate. Astfel, domnul doctorand Răzvan Perșa a obținut Premiul I, iar domnul Traian Nojea, Premiul al II-lea.

Obținerea acestor premii ne încurajează foarte mult în activitatea pe care o desfășurăm în cadrul școlii noastre doctorale, constituind o confirmare a muncii asidue, pe care coordonatorii de lucrări ai acestei școli, dar deopotrivă și doctoranzii ei o desfășoară cu multă seriozitate și acrivie științifică, dând dovadă de o temeinică pregătire teologică.

Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu