Doi profesori de teologie din Arad au conferențiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Presov, Slovacia

      Comments Off on Doi profesori de teologie din Arad au conferențiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Presov, Slovacia

În perioada 3-5 mai 2017, Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu și Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Murg, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad au beneficiat de o mobilitate în cadrul programului European Erasmus+, vizitând și conferențiind la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Presov, Slovacia. Vizita celor doi profesori arădeni la Presov s-a desfășurat cu binecuvântarea chiriarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu.

În afara programului prestabilit și a cursurilor predate în cadrul acestei mobilități Erasmus+, cei doi profesori au fost invitați de Decanul Facultății, Prof. Dr. Jan Safin să susțină și două conferințe teologice în Aula Magna a Facultății de Teologie Ortodoxă din Presov, în ziua de 4 mai 2017. Astfel, Părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu a prezentat conferința The Epiphanic Character of the Divine Cult, iar părintele Adrian Murg conferința The Orthodox Reading of the Bible. 

Vizita celor doi teologi arădeni la Presov în cadrul mobilităților Erasmus+ s-a putut realiza în baza unui parteneriat încheiat între Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Presov în anul 2015, parteneriat semnat la Arad, în baza căruia profesorii de teologie ortodoxă precum și studenții celor două instituții de învățământ superior pot avea schimburi științifice reciproce.

Protos. Lect. Dr. Iustin Popovici