Popas misionar-duhovnicesc făcut de Facultatea de Teologie Ortodoxă arădeană la Penitenciarul de maximă siguranţă din Arad

      Comments Off on Popas misionar-duhovnicesc făcut de Facultatea de Teologie Ortodoxă arădeană la Penitenciarul de maximă siguranţă din Arad

Vineri, 24 martie 2017, în ajunul Praznicului Buna-Vestire, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei al Aradului, la invitaţia Penitenciarului maximă siguranţă din Arad, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, reprezentată de Părintele Decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja şi un grup de studenţi teologi, condus de Părintele Arhid. Asist. Univ. Drd. Tiberiu Ardelean, a oferit deţinuţilor o rază de lumină şi de nădejde, printr-o conferinţă şi un buchet de cântări duhovniceşti din perioada Postului Paştilor.

Conducerea Penitenciarului a făcut toate diligenţele pentru buna desfăşurare a evenimentului, care s-a desfăşurat în sala de festivităţi, din incinta închisorii.

Părintele Decan le-a prezentat celor ce sunt privaţi de libertate, conferinţa cu tema „Valoarea omului”. „Omul este taină şi lumină”, a subliniat Părintele Ioja, Dumnezeu fiind Acela care dă valoare omului. La finalul conferinţei, deţinuţii au adresat o serie de întrebări, după care studenţii teologi au încheiat evenimentul cu două cântări închinate Maicii Domnului, ca cea care L-a născut pe Mântuitorul Hristos, Cel ce oferă iertare şi libertate tuturor, chiar şi celor din temniţe.

Părintele capelan Vlad Oneţ a mulţumit oaspeţilor, asigurând facultatea noastră de toată dragostea şi de buna colaborare şi pe viitor.

La final studenţii teologi împreună cu deţinuţii prezenţi au cântat Imnul Învierii „Hristos a Înviat…”.

Arhid. Asist. Univ. Drd. Tiberiu Ardelean