Misiunea Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” la Penitenciarul de maximă siguranţă din Arad

      Comments Off on Misiunea Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” la Penitenciarul de maximă siguranţă din Arad

Joi, 15 decembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei al Aradului, corul bărbătesc „Atanasie Lipovan” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, a oferit un concert de colinde, la Penitenciarul de maximă siguranţă, celor care sunt privaţi de libertate, încercând prin ceea ce s-a prezentat să sădească în inimile ascultătorilor licărul de nădejde şi de bucurie în prag de sărbători.

Conducerea Penitenciarului a făcut toate diligenţele pentru buna desfăşurare a concertului, care s-a desfăşurat în Capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, din incinta închisorii.

Corul, condus de Părintele Arhid. Asist. Univ. Drd. Tiberiu Ardelean, a prezentat un buchet de colinde din repertoriul tradiţional, colindele fiind intercalate de un cuvânt de mângâiere şi de întărire oferit de Părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcaşiu, de la Facultatea arădeană. Părintele, în cuvântul său a subliniat importanţa Naşterii Mântuitorului Hristos în inimile fiecăruia, importanţa primirii lui Hristos, Cel care-l eliberează pe om de păcate, de neputinţe, Cel care rupe orice lanţuri şi oprelişti, redându-i omului libertatea şi deschizându-i acestuia, drumul spre mântuire.

La final, s-au făcut toate urările de bine, sănătate şi nădejde în Hristos Domnul, urări din partea conducerii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din Arad, a Părintelui decan Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja.

Părintele capelan Vlad Oneţ a mulţumit colindătorilor, asigurând facultatea noastră de toată dragostea şi de buna colaborare şi pe viitor.

dsc07046

dsc07040 dsc07042 dsc07044 dsc07045

Arhid. Asist. Univ. Drd. Tiberiu Ardelean