Omagierea primilor profesori ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

      Comments Off on Omagierea primilor profesori ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

Anul acesta s-au împlinit 25 de ani de la înființarea Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Cu acest prilej au fost organizate mai multe manifestări omagiale, prima dintre acestea a avut loc în data de 9 decembrie, în primitoarea Aula Magna a corpului M al Universității.

Evenimentele de aici au cuprins, printre altele, și o gală de premiere, unde, la propunerea conducerii Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea”, cadrele didactice ale Facultății au primit, din partea doamnei Rector, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, plachete aniversare și diplome ca semne de mulțumire și prețuire pentru contribuția lor la reînființarea și creșterea acestei instituții teologice.

Astfel, pentru Părinții profesori Silviu Anuichi și Dumitru Moca, trecuți la cele veșnice, s-a păstrat un moment de reculegere.

Între ce aniversați în aplauzele participanților s-au numărat:PS Episcop dr. Daniil Stoenescu, Pr. Prof. Emil Roman, Pr. Conf. Dr. Teodor Baba, Pr. Prof. Dr. Constantin Rus, Pr. Prof. Dr. Ioan Tulcan și Pr. Nicandru Cuțaru.

Corul Bărbătesc „Atanasie Lipovan”, dirijat de Arhid. Asist. Univ. Drd. Tiberiu Ardelean, a prezentat un purpuriu de colinde tradiţionale cu ocazia acestui eveniment.

img_2693

img_2690 img_2686 img_2685

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu