ÎPS Arhiepiscop Dr. Timotei, prezent la aniversarea a 25 de ani de la înființarea Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

      Comments Off on ÎPS Arhiepiscop Dr. Timotei, prezent la aniversarea a 25 de ani de la înființarea Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Ziua de 9 decembrie ac. a constituit, pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, aniversarea a 25 de ani de la înființarea acestei instituții academice în orașul de pe Mureș. La acest eveniment a fost prezent și Arhipăstorul Aradului, Înaltpreasfințitul Dr. Timotei Seviciu, precum și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior din țară și străinătate, oficialități ale instituțiilor centrale și locale, oameni de cultură, foști profesori și studenți.

În mesajul adresat cu această ocazie, ÎPS Sa a evocat tradiția locală prezentă încă de la începutul veacului al XIX-lea, prin binecunoscuta școală a Preparandiei și care a însemnat o legătură durabilă între Biserică și Școală. Pe firul acestei moșteniri s-a conturat și realizarea visului arădenilor de a avea o instituție academică aici, Facultatea de Teologie făcând parte constitutivă din inițierea acestui proiect care s-a dezvoltat frumos aici. Așadar, avem un viitor garantat de tot ceea ce s-a împlinit până acum. Prin urmare, Dumnezeu să binecuvânteze cu ani mulți și rodnici Universitatea „Aurel Vlaicu”.

În cadrul acestui eveniment, ÎPS Sale i-a fost înmânată o diplomă și o plachetă omagială de recunoaștere a contribuției avute în înființarea și parcursul acestei instituții academice, mai ales prin Facultatea de Teologie Ortodoxă.

img_2693

img_2690

img_2685 img_2686

Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu